Третій тиждень фуд-челенджу в Заводській загальноосвітній школі I-III ступенів
УЧНІ ЗАВОДСЬКОЇ ШКОЛИ ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З НАЦІОНАЛЬНИМИ КУХНЯМИ РІЗНИХ КРАЇН
Не секрет, що у світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Кожній національній кухні властиві власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Третій тиждень Всеукраїнського фуд-челенджу був направлений на ознайомлення учнів з особливостями національної кухні країн світу.
З учнями 2 класу був проведений захід «Кулінарні мандри світом», під час якого учні ознайомилися з традиційними стравами ЯПОНСЬКОЇ КУХНІ, розширили кругозір з асортименту й технологій приготування, рецептур найбільш поширених наїдків, способів їх оформлення й подачі. Діти відзначили, що японська кухня представляє інтерес також через саму суть процесу споживання їжі.
Учні 6-Б класу ознайомилися з ТОП-20 страв Азербайджану та створили плакат.
Особливості народних традицій харчування Туреччини вивчали наші восьмикласники.
Правила культури харчування жителів Данії обговорювали учні 5-А класу.
Учнівський колектив 5-Б класу влаштував справжню "Національну фуд-майстерню Італії", дізналися про особливості національних страв, порівняли українські та італійські страви. Головним WOW фуд- майстерні став майстер-клас із приготування національної страви з макаронів - Вермічелі та Різото.
З учнями 6-А класу був проведений квест «Французька кухня - цікаві факти та рецепти», під час якого учні ознайомилися з стравами, які побутують у французькій кухні.
Учні 7 класу визначили головні страви Кавказу та позмагалися в приготуванні смачної страви з використанням кавказького лаваша та овочів.
Не залишилась поза увагою й національна кухня України. Вихованці групи продовженого дня поринули в захопливий світ український страв.
Для виконання завдання зі створення мистецького проєкту, популяризації страви рідного краю було обрано холодник. Весело й творчо виконали пісню «Холодняк мій, холодняк» учні Плис Катерина та Білай Ярослав.
Попереду нас чекає останній тиждень фуд-челенджу. Сподіваємось, що рівень співпраці між педагогами, учнями та батьками буде невпинно зростати, і ми обов’язково досягнемо високих результатів, щоб і надалі підтримувати імідж конкурентоспроможного закладу освіти на Всеукраїнському рівні.