A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Кириківської селищної ради

Третій тиждень фуд-челенджу в Заводській загальноосвітній школі I-III ступенів

Дата: 14.05.2021 17:01
Кількість переглядів: 83

УЧНІ ЗАВОДСЬКОЇ ШКОЛИ ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З  НАЦІОНАЛЬНИМИ КУХНЯМИ РІЗНИХ КРАЇН

Не секрет, що у світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Кожній національній кухні властиві  власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Третій тиждень Всеукраїнського фуд-челенджу був направлений на ознайомлення учнів з особливостями національної кухні країн світу.

З учнями  2 класу  був проведений захід «Кулінарні мандри світом», під час якого учні ознайомилися з традиційними стравами ЯПОНСЬКОЇ КУХНІ, розширили кругозір з асортименту й технологій приготування, рецептур найбільш поширених наїдків, способів їх оформлення й подачі. Діти відзначили, що японська кухня представляє інтерес також через саму суть процесу споживання їжі. Фото без опису Фото без описуФото без опису

 Учні 6-Б класу ознайомилися з ТОП-20 страв Азербайджану та створили плакат.Фото без опису

 

Особливості народних традицій харчування Туреччини  вивчали наші восьмикласники.Фото без опису

Фото без описуПравила культури харчування жителів Данії  обговорювали учні 5-А класу. Фото без опису

Фото без описуУчнівський колектив 5-Б класу  влаштував справжню "Національну фуд-майстерню Італії",  дізналися про особливості національних страв, порівняли українські та італійські страви. Головним WOW  фуд- майстерні став майстер-клас із приготування національної страви з макаронів - Вермічелі та Різото. Фото без опису 

З учнями 6-А класу був проведений квест «Французька кухня - цікаві факти та рецепти», під час якого учні ознайомилися з стравами, які побутують у французькій кухні.

Учні 7 класу  визначили головні страви Кавказу та позмагалися в приготуванні смачної страви з використанням кавказького лаваша та овочів. Фото без опису

Не залишилась поза увагою й національна кухня України. Вихованці групи продовженого дня поринули в захопливий світ український страв.Фото без опису

Для виконання завдання зі створення мистецького проєкту, популяризації страви рідного краю було обрано холодник. Весело  й творчо виконали пісню «Холодняк мій, холодняк» учні Плис Катерина та Білай Ярослав.

Попереду нас чекає останній тиждень фуд-челенджу. Сподіваємось, що рівень співпраці між педагогами, учнями та батьками буде невпинно зростати, і ми обов’язково  досягнемо високих результатів, щоб і надалі  підтримувати імідж конкурентоспроможного закладу освіти на Всеукраїнському рівні.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень